Fapados repülőjegy


Ma már a magyar utazó közönségnek sem kell különösebben bemutatni a fapados légitársaságokat: ide haza is rendkívül népszerűvé váltak a költségeket minimálisra csökkentő, és így olcsó utazásokat kínáló cégek. Ha minden részletre odafigyel az utazáskor, akkor a fapados szolgáltatók is ugyanolyan kényelmes utazási módot kínálnak, mint a hagyományos légitársaságok. Az is igaz viszont, hogy ha rutinból, megszokásból próbál velük utazni, akkor egy-két apróbbnak tűnő figyelmetlenségnek súlyos tízezrekben mérhetik az árát a reptéren.

Miért éri meg fapadossal repülni?

  • Legfontosabb előny természetesen a kedvező ár
  • Számos európai nagyvárosba ma már csak fapados légitársaságok indítanak közvetlen járatot Budapestről - ilyen például a magyar utazók körében is rendkívül népszerű Madrid és Barcelona. Ezekben az esetekben a fapados szolgáltatók a legkényelmesebbek is: elkerülheti a hosszas utazási időt és a fölös átszállással járó kellemetlenségeket
  • Csak azért fizet, amit igénybe is vesz. A fapados járatok üzemeltetőinek üzletpolitikája, hogy minél költséghatékonyabban üzemeltessék a járataikat. Egy másfél-két órás repülés során például valószínűleg nincs égetően nagy szükség étkezésre. Egy 1-2 napos üzleti út vagy villámlátogatás során egy kézipoggyász is megfelelő lehet - miért fizetne többet a feladott poggyászért?
  • A fapados repjegy sok esetben rugalmasabb feltételeket kínál: a tapasztalatok szerint könnyebb módosítani (a módosítási díjak megfizetése esetén), átszervezni. A hagyományos légitársaságok sokszor nem is biztosítanak erre lehetőséget

Mire figyeljen oda, ha valóban olcsón szeretne utazni?

  • A hagyományos légitársaságokkal ellentétben a feladott poggyászokért a fapadosoknál külön fizetni kell - ez szokta a legnagyobb pluszköltséget jelenteni. Ezek költsége átlagosan 10-15 ezer forinttól indul, ezért minden esetben azt ajánljuk: a repülőjegy árakat annak figyelembevételével mérlegelje, hogy szüksége lesz-e nagyobb csomagok szállítására!
  • Ha kényelmesen szeretne utazni, az bizonyos esetekben szintén némi plusz költséggel járhat. A fapados szolgáltatóknál a felszállás érkezési sorrendben történik, azaz a szabad helyeket érkezési sorrendben foglalhatják el az utazók. Ha nagyobb lábteret biztosító ülést szeretne foglalni, akkor néhány ezer forintos költséggel elsőbbségi beszállást vásárolhat
  • Időben végezze el a check-in-t! Azok az utazók, akik nem szoktak hozzá a fapados légitársaságok üzletpolitikájához, azok erre szoktak a legkevesebb figyelmet fordítani - és ezen „buknak” adott esetben akár több tízezer forintot! A szolgáltatók reptéri check-in esetén ugyanis plusz díjakat számolnak fel, ami utasonként 10 ezer forint fölötti összeget is jelenthet. Amennyiben oldalunkon foglal fapados repülőjegyet, akkor az online check-in folyamatát munkatársaink végzik el, így Önnek nem kell bajlódnia az internetes utasfelvétellel.

Mire figyeljen oda, ha valóban olcsón szeretne utazni?

  • A fapados légitársaságok gépein a szokásosnál sűrűbben helyezkednek el a székek - ez is a maximális helykihasználást célozza. Az utazók ezért valamivel kényelmetlenebb körülmények között utaznak, mint a hagyományos légitársaságokon
  • Ne „centizze ki” az utazását, ha átszállással utazik! Hagyományos légitársaságok szerződésben állnak egymással, vagyis: ha egy járat késik, és emiatt nem éri el a csatlakozását, akkor az Ön légitársasága magára vállalja annak költségét, hogy egy másik társaság másik gépével tovább utaztassa Önt az úti céljára. Fapadosok esetén ilyen kényelmi szolgáltatás nincs, ezért minden esetben azt szoktuk tanácsolni, hogy átszállásos utazásnál legalább egy éjszakát iktasson be a közbülső állomásokon, és csak egy másnap induló járatra foglaljon fapados repülőjegyet!
  • A fapados szolgáltatók hagyományosan nem a városok központi repülőterén működnek, hanem általában kijjebb eső, elővárosi repterekkel dolgoznak együtt. Ezért fordítson gondot arra, hogy a városba történő beutazását is megszervezze!

Végül egy minden alapot nélkülöző városi legendát, tévhitet is szeretnénk eloszlatni. Nem igaz az, hogy a fapados szolgáltatók a járatok üzembiztonságán spórolnának! A költségek minimalizálását a fentebb is bemutatott módokon érik el - azaz például külvárosi reptereket használnak, nem nyújtanak ingyenes kényelmi szolgáltatásokat (étkezés, csomag), stb. De a biztonság számukra is az első!

 
© 2016 Repulojegyfoglalas.hu

Csatlakozzon közösségünkhöz a Facebook-on!

MSBT.hu design