Olcsó repülőjegy

Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi összeállításunkat, mielőtt repülőjegyet foglal az oldalunkon. Ha valóban olcsó repülőjegy vásárlásra készül, akkor érdemes a következő tippekkel tisztában lennie:

 1. Olcsó repülőjegy legtöbbször indulás előtt 1-2 hónappal vásárolható, így utazási időpontjának ismeretében ne habozzon jó előre repülőjegy foglalását megejteni, hiszen a légitársaságok olcsó repjegyet általában akkor kínálnak, amikor az adott járaton még sok üres hellyel rendelkeznek. Szerencsés esetben persze előfordulhat az is, hogy az utazása előtt néhány nappal is sok üres hely található a kiválasztott járaton, ilyenkor úgyszintén adott az olcsó repülőjegy vásárlásának lehetősége. Garantáltan kedvezményes árú repülőjegyhez juthat, ha hónapokkal előre foglal, igaz, ilyenkor kimondottan javasolt útlemondási biztosítást kötni.
 2. Próbálja meg utazását úgy megszervezni, hogy legalább egy éjszakát a választott úti célján töltsön, mivel az aznapi oda-vissza szóló repülőjegy általában magasabb árat jelent. A légitársaságok preferálják a repülőjegy árának meghatározásában, ha az utas egy szombat estét az úti célján tölt.  Legtöbbször az a legideálisabb, ha minimum 7 napot tölt kiválasztott úti célján.
 3. Ha megteheti, akkor legyen rugalmas az utazás időpontjának meghatározásakor, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy olcsó repülőjegy foglalható, ha az eredetileg kiválasztott időpontja előtt egy nappal korábban vagy később utazik el.
 4. Repülőjegy keresőnkben tekintse meg, hogy nem juthat-e olcsóbb repülőjegyhez, ha budapesti indulás helyett utazását egy szomszédos ország fővárosából, Bécsből vagy Pozsonyból kezdi meg. Ez esetben vegye figyelembe a választott repülőtérre való utazás költségét is.
 5. Ünnepnapok alatt a járatok telítettsége miatt drágább a repülőjegy, ha lehetséges, akkor kerülje el ezeket az időszakokat, és foglaljon másik időpontra!
 6. Amennyiben repülőjegy foglalása nem a központi repülőtérre történik, hanem utazása célpontjától egy távolabb eső repülőtérre, akkor ne felejtsen el az utazás további költségeivel is kalkulálni.
 7. A hagyományos légitársaságokra főleg akkor foglalható olcsó repülőjegy, ha oda-vissza útra foglal. A csak az oda útra lefoglalt repülőjegyet sokszor magasabb áron kínálják a légitársaságok.
 8. Érdemes kihasználni a légitársaságok akciós ajánlatait. Az akciók nagy része ugyan egy meghatározott, rövid időszakra szól csak, és feltételekhez van kötve, de szerencsés esetben egy ilyen akció tovább csökkentheti utazási költségeit.
 9. Olcsó lehet a repülőjegy abban az esetben is, ha nem csak a közvetlen járatok közül válogat, hanem esetleg átszállással közelíti meg úti célját, bár ilyenkor utazási idejének hossza megnőhet.
 10. Kedvezményes árú a repülőjegy ha a turista osztályra foglalja, igaz, ebben az esetben elesik a business osztály nyújtotta előnyökről, kényelmekről.
 11. Általánosságban az is elmondható, hogy egy repülőjegy annál olcsóbb, minél több feltételhez köti a megvásárlását az adott légitársaság.

A felsorolt tanácsokat betartva biztos lehet abban, hogy oldalunkon valóban olcsó repülőjegyet foglal le, és mivel mindemellett honlapunkon több száz légitársaság ajánlatait találja meg, így az olcsó repülőjegy foglalása garantált!
Kellemes utazást kívánunk!