Olcsó repülőjegy


Rövid összefoglalónkkal igyekszünk segíteni abban, hogyan vásároljon igazán olcsó repjegyet. Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszi, azzal akár sok tízezer forintot is megspórolhat.

 • A repülőjegyek általában 1-2 hónappal a járat indulása előtt a legolcsóbbak. A légitársaságok szeretik, ha minél előbb megtelik egy-egy járat, így amikor egy járat fedélzetén még sok az üres hely, olyankor akár jelentős mértékű kedvezményt is kínálhatnak. Természetesen nincs kizárva (bár kevésbé valószínű) az sem, hogy néhány nappal az indulás előtt is sok üres helyet talál - ilyenkor szintén a szokásosnál olcsóbban juthat repülőjegyhez. Garantáltan kedvezményes árú repülőjegyhez juthat, ha hónapokkal előre foglal, igaz, ilyenkor kimondottan javasolt útlemondási biztosítást kötni.
 • Szervezze úgy, hogy legalább 1 éjszakát az úti célján töltsön! Az aznapi oda-vissza szóló repülőjegyeket a légitársaságok általában magasabb árakon értékesítik. Azt általában külön preferálják, ha az ott töltött napok közt egy szombati nap is van. Szintén csak a tapasztalat azt mutatja, hogy a repülőjegyek szempontjából a legideálisabb eset az, ha minimum 7 napot a kiválasztott helyen tölt el
 • Sokat, akár 30-50 százalékot is jelenthet az, ha rugalmas tud lenni az utazás időpontjával. Ha 1-2 napot tudja tolni vagy előre hozni az utazását, akkor sok esetben jóval olcsóbb repülőjegyek közül válogathat
 • Különösen hosszabb utak esetén érdemes lehet más indulási, érkezési várost is figyelembe venni. Keresőnk segítségével bécsi, pozsonyi indulásokat is kereshet, melyek esetenként olcsóbbak tudnak lenni, mint a budapesti indulás vagy érkezés. Ilyen esetben természetesen ne felejtsen el számolni a választott repülőtérre való eljutás költségeivel sem!
 • Ha teheti, kerülje az ünnepnapok körüli, alatti utazásokat - ezek mindig jóval telítettebb, következésképp: drágább járatok.
 • Hagyományos légitársaságok esetén az oda-vissza szóló repülőjegy sokszor olcsóbb, és viszont: az egy útra szóló repjegyeket általában magasabb áron kínálják ezek a cégek
 • Ha tehet, használja ki a légitársaságok akcióját! Ezek ugyan általában rögzített és rövid időszakra szóló kedvezmények, amennyiben azonban van lehetősége utazását ezekhez időzíteni, azzal szintén jelentős összeget tud megspórolni
 • Fapados járatoknál gyakori, de más esetekben is előfordulhat, hogy a járat nem az úti cél város központi repterén landol, hanem például egy elővárosi légikikötőben. Ilyenkor a városba jutás lehetőségeiről tájékozódjon előre - és ne felejtsen el számolni az extra költségekkel!
 • Bizonyos esetekben, főként a hosszú távú utazásoknál a közvetlen járatokhoz képest olcsóbb alternatívát jelenthet az átszállással történő utazés - igaz, ez az utazási idő növekedését is jelenti.
 • Talán triviális, de igaz: ha turista osztályon utazik, az jelentős spórolást jelent, Ebben az esetben viszont elesik a business osztály által nyújtott előnyöktől
 • Végül általánosságban az is elmondható, hogy egy repülőjegy annál olcsóbb, minél több feltételhez köti a megvásárlását az adott légitársaság.
 •  
 • A felsorolt tanácsokat betartva biztos lehet abban, hogy valóban olcsó repülőjegyet foglal le. Ebben partnerek vagyunk: honlapunkon több száz légitársaság ajánlatait találja meg, az óriási kínálatból így garantáltan megtalálhatja az Ön számára legkedvezőbb feltételeket kínáló utat.
Kellemes utazást kívánunk!
 
© 2016 Repulojegyfoglalas.hu

Csatlakozzon közösségünkhöz a Facebook-on!

MSBT.hu design